IMG_3957

Pongs historia: En pionjär i Stockholms buffévärld

I hjärtat av Stockholm, på välkända Drottninggatan, har en restaurang med en unik historia funnits i över ett årtionde. Pong, tidigare känd som Pong Buffé, är inte bara en bufférestaurang – det är en institution i Stockholms restaurangscen. Här berättar grundaren Michael Zhan om konceptet och restaurangens spännande historia.

Läs mer om Pong Drottninggatan här

2004 öppnade ett litet krypin på Klara Tvärgränd i Stockholm. Det serverade asiatisk, högkvalitativ mat och blev snabbt mycket populär – så populär att restaurangen några år senare förvärvade en större lokal på Drottninggatan och förverkligade sin dröm: att skapa en asiatisk buffé i sin rätta bemärkelse och göra restaurangen till en mötesplats för familj och vänner. 
 

Michael Zhan, grundare, berättar att konceptet var enkelt men nyskapande: de erbjöd en varierad och smakrik meny där gästerna själva kunde välja vad de ville äta – och hur mycket. 
– Det här var en stark kontrast till de traditionella à la carte-restaurangerna och snabbmatsställena som dominerade matlandskapet på den tiden. Intresset hos både stockholmare och turister blev snabbt stort och vi förstod att vi fyllt en restauranglucka som behövdes i staden.

Läs mer!

Michael och hans fru är uppvuxna i Kina och kom till Stockholm under det tidiga åttiotalet. De ville erbjuda Sverige den träffpunkt som är vanligare i Kina, där familj och vänner samlas och tillsammans äter riktigt god mat. 
– När vi öppnade vår första restaurang handlade det bara om jobb, men vi insåg snabbt att konceptet kunde växa och bli stort. I dag är vi större, men vi har behållit den familjära känslan som vi alltid har tyckt är väldigt viktig.


Ständig strävan att utvecklas

Under årens lopp har Pong utvecklats och anpassat sig till nya trender och kundernas skiftande önskemål. En av de mest märkbara förändringarna berättar Michael var när restaurangen beslutade att ändra sitt namn från Pongs Buffé till en kortare och mer modern version: Pong. Att de under årens lopp adderat sushi, dumplings, Hot Pot och veganska alternativ på menyn menar Michael reflekterar restaurangens utveckling. Dessutom har restaurangen introducerat Korean BBQ på menyn, något som har kommit till att bli en av de mest populära måltiderna. 

– Pong är lite som ett barn som växer; du tänker inte på det i vardagen men plötsligt behövs en ny klädstorlek, eller ett nytt intresse dyker upp – det är då man ser att mycket faktiskt har hänt. Pong på Drottninggatan har blivit ett flaggskepp för restaurangkedjan, som nu går att besöka på fler än 20 platser i Sverige.

Läs mer!
 

I dag är Pong mer än bara en restaurang; det är en plats där människor samlas för att njuta av god mat, trevligt sällskap och en unik kulinarisk upplevelse. Den omfattande menyn rymmer utsökt mat från olika kök runt om i Asien. Här finns något för alla – från sushi och grillat kött till vegetariska alternativ och desserter. Och enligt Michael kommer kedjan att fortsätta på samma spår.

– Vi har aldrig stannat upp och kommer inte heller att göra det. Vi är måna om att hålla oss relevanta och uppdaterar ständigt våra menyer med nya rätter och smaker, för att våra gäster ska hitta sina favoriter i buffén eller på vår à la carte. Jag tror att det är just detta engagemang för att förnya oss som har hjälpt Pong att behålla sin ställning som ledande inom konceptet i Stockholm och Sverige.

Vill du besöka Pong Drottninggatan? Boka bord här

PONG Buffé
Drottningg. 71 C
111 36 Stockholm
Telefon: 08-204563
E-post: info@pongbuffe.se

Läs mer och boka bord på pongbuffe.se