IMG_9004

Populärt Hot Pot-fenomen tar Sverige med storm

Kina har länge varit en kulinarisk världskraft med en fascinerande mångfald av rätter och smaker. En traditionell kinesisk matupplevelse som har gjort sitt intåg i Sverige på senare tid är Hot Pot, så kallad "huǒguō" på kinesiska, som numera är tillgänglig hos Pong Lindhagen. 
– Pong Lindhagen har tagit det heta fenomenet till nästa nivå, säger Michael Zhan, grundare.

Läs mer om Pong Lindhagen här

Maträtten Hot Pot har rötter ända tillbaka till antika Kina och har med tiden utvecklats till en populär traditionell måltid, numera ingår den i Pongs breda buffé-utbud. Michael Zhan, grundare av restaurangkedjan Pong, berättar att konceptet är enkelt men spännande.

– En gryta med en smakfull buljong placeras mitt på bordet, och gästerna får sedan själva koka en mångfald av råa ingredienser som kött, skaldjur, grönsaker och nudlar direkt i grytan. Det är en social och interaktiv matupplevelse som gör att alla runt bordet kan njuta av att laga sin mat enligt sina egna preferenser.

Utöver Hot Pot ingår även Korean BBQ i buffén, vilket gör att det garanterat finns någt för alla, menar Michael.
 

Tillgängliggör trenden

Hot Pot-fenomenet har snabbt blivit en trend i Sverige, och Pong Lindhagen är en av de första restaurangerna som har gjort konceptet tillgängligt för en bredare publik. Deras varierade urval av buljonger, såser och ingredienser gör det möjligt för gästerna att anpassa sin Hot Pot efter egna smakpreferenser: oavsett om du föredrar en mild och kylande buljong eller en het och kryddig variant, finns det något för dig.

Här ser du vad som serveras på bordet

– Att samlas runt ett Hot Pot-bord är mer än bara en måltid; det är en upplevelse som låter både stora och små dela god mat och skapa minnen tillsammans. Vi ville skapa en naturlig samlingspunkt kring ett bord där familjer och vänner även här i Sverige kan göra just det, samtidigt som de utforskar den kinesiska kulinariska världen. Är man inte sugen på Hot Pot kan man naturligtvis hellre välja allt från sushi, varmrätter och dumplings till desserter från vår Pong Buffé, säger Michael.


Specialdesignade bord från Kina
Traditionellt sett har Hot Pot-restauranger varit rökiga och ångiga på grund av den öppna, kokande grytan. Därför har, berättar Michael, Pong Lindhagen investerat i smarta ventilationssystem som ser till att det inte blir för varmt eller osar runt bordet.
– Vi har installerat specialdesignade bord direkt från Kina, där ”poten”, alltså själva grytan, är inbyggd i bordet. Det gör det enkelt och smidigt för våra gäster att utforska olika smaker och ingredienser samtidigt som de har tillräckligt med plats för att umgås och dela en måltid tillsammans. 

När Pong valde att introducera Hot Pots berättar Michael att de ville erbjuda en restaurangupplevelse som inte bara bjöd på god mat utan även en upplevelse för hela sällskapet. 
– Nu kan vi konstatera att Hot Pot-fenomenet är här för att stanna.

Boka ditt bord och upplev Hot Pot-fenomenet här

PONG Lindhagen
Lindhagensgatan 118
112 51 Stockholm
Telefon: 08-54563010
E-post: info@ponglindhagen.se

Läs mer och boka bord på ponglindhagen.se