IMG_5785

Upplev asiatisk fine dining i hjärtat av Stockholm

I de mest centrala delarna av Stockholm döljer sig en pärla av kinesisk matkultur som flirtar med de västerländska smaklökarna. 
– Waipo är en plats där du kan uppleva kinesisk fine dining på bästa sätt, säger Michael Zhan, grundare.

Waipo öppnade sina dörrar år 2014, och bakom den gastronomiska skattkistan står ägaren Michael Zhan. Han hade en vision om att ta kinesisk matkultur till nya höjder och dela smakerna från sina egna rötter med Sverige. Från en blygsam start på en av turisternas gator i Stockholm har Waipo vuxit och blomstrat och sedan 2019 hittas de in i en av stadens hetaste gallerior.

Boka bord på Waipo här!

– Waipo, som betyder "mormor" på kinesiska, skapar en atmosfär som är lika mysig som det kändes att komma hem till sin mormor när man var liten. Vi har skapat en plats där skratt och prat fyller luften och där den familjära kärnan är hjärtat i upplevelsen. Här kan du glömma bort vardagens stress och bara njuta av riktigt god mat medan du blir omhändertagen och serverad. Dessutom kan du boka vårt semi-privata Chambre Separée för en festlig och oförglömlig kväll för upp till 30 personer, säger han.


Klassiker får en makeover

Hos Waipo får du uppleva en unik twist på traditionella asiatiska rätter. Klassiker som den saftiga fläsksidan och den beryktade räkan har fått en sensationell makeover. Rätterna serveras i tapas-format, vilket ger dig möjlighet att utforska en mångfald av smaker och skapa en minnesvärd måltid som sträcker sig över hela kvällen.
– Sharing is caring! Efter en härlig brunch eller mättande middag är du välkommen att stanna kvar och ta en drink: under de senare timmarna öppnar vår premiumcocktailbar som just har lanserats och heter Draken. 

Vill du veta mer? Klicka här

 Höjdpunkten på Waipos meny menar Michael utan tvekan ändå är Yum Cha. 
– Begreppet "Dim Sum" kan översättas till "vidrör ditt hjärta", och det är precis vad Yum Cha handlar om. Det är en traditionell kantonesisk aktivitet, där man äter Dim Sum och dricker kinesiskt te i sällskap av vänner och familj. Vi bjuder in dig att delta i denna unika upplevelse hos oss på helgerna.

Waipo erbjuder en omfattande Yum Cha-meny med ångade och stekta Dim Sum, risgröt, nudlar, smårätter och söta ångade bullar. Här hittar du matiga knyten fyllda med olika smaker, men också ljuvliga sötsaker att avnjuta som efterrätt. 

Michael konstaterar att Yum Cha är mer än bara en måltid; det är en upplevelse för alla sinnen. 
– Det handlar om att njuta av små rätter som är sammansatta med kärlek och kunskap om kinesisk matlagningstradition. Det är ett perfekt alternativ till helgbrunch – varje tugga är som en smakresa till Kina.

Läs mer och boka bord här!

Waipo Mood
Jakobsbergsgatan 15
111 44 Stockholm
Telefon: 08-211301
E-post: info@waipo.se

Läs mer och boka bord på www.waipo.se